Kisainfo

KISAINFO

 

Valtakunnalliset Meripelastustaitokilpailut järjestetään vuonna 2018 Raahessa. Ilmoittautuminen kilpailuihin tulee tapahtua 31.5.2018 mennessä etusivulta löytyvällä lomakkeella.

Kilpailukeskuksena toimii perjantaista, 13.7.2018 kello 15.00 alkaen Hotelli Raahen Hovi, jossa myös joukkueet majoittuvat.

Kilpailut

Kilpailut järjestetään yhtä aikaa Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivien aikaan. Kilpailualueena toimii keskustassa oleva Pikkulahden uimaranta, Terässatama (vierasvenesatama), Rantatori, sekä kaupungin läpi virtaava Kauneuskanava. Kilpailut on suunniteltu niin, että yleisöllä olisi mahdollisimman helppo seurata ja kannustaa joukkueita heidän ollessaan radalla. Kilpailujen lähtö tapahtuu Raahen vanhalta kampusalueelta, jossa suoritetaan myös kirjallinen tehtävä. Maalialue on Rantatorilla.

Joukkueen johtajille järjestetään palaveri Hotelli Raahen Hovissa perjantaina kello 19.00, jolloin joukkueet saavat tiedon muun muassa lähtöjärjestyksestä.

Nuoriso kilpailee aikuisten kanssa osin samoilla rasteilla. Nuorison palkintojenjako tapahtuu iltagaalan yhteydessä, kuten normaalisti, mutta nuorten sarjan kolme parasta kukitetaan Meripäivien päälavalla jo ennen iltagaalaa.

 

Joukkueiden kokoonpanot

Aikuisten kilpailujoukkueen tulee koostua kolmesta osallistujasta, joista yksi toimii nimettynä joukkueenjohtajana. Kilpailussa ei edellytetä veneenkäsittelytaitoja.

Nuorisojoukkueen jäsenten tulee olla 13 - 15 vuotiaita. Nuorisojoukkueen huoltaja voi toimia joukkueen vastuu- ja yhteyshenkilönä.

Sekä aikuis-, että nuorisojoukkueiden varustuksena kisaradalla on pelastuspuku, sekä pelastusliivit. Kypärän käyttö on sallittu. Myös kisojen kuvaaminen kypäräkameralla on sallittu, mutta kuvan julkaiseminen ennen tuloksien selviämistä on ehdotomasti kielletty.

Joukkueen huoltajalle ei ole järjestetty kuljetusta vesistönylityksissä.

 

Kilpailuinfo sähköisesti

Joukkue saa päivitettyä tietoa kilpailuista ilmoittautumislomakkeeseen merkittyyn / merkittyihin sähköposteihin. Myös kisasivuilla julkaistaan sama materiaali.

 

Majoittuminen

Joukkueet majoittuvat pääosin Hotelli Raahen Hovisssa. Samassa hotellissa toimii myös kisatoimisto perjantaina ja lauantaina. Kisatoimisto avautuu perjantaina 13.7.2018 kello 15.00. Lisätietoja majoittumisesta löydät Kisapassi - sivulta.

Majoittuminen voi alkaa perjantaina klo 12.00 ja huoneiden luovutus on sunnuntaina kello 12.00. Jos tarvitsette myöhäisempää luovutusta huoneelle laittakaa siitä maininta ilmoittautumislomakkeeseen.

 

Kuljetukset

Kilpailupäivänä lauantaina joukkueet ja huoltajat kuljetetaan lähtöpaikalle linja-autolla, joka lähtee Hotellilta (kulkee tarvittaessa myös muiden hotellien kautta), ajaa Rantatorin ohitse ja jatkaa siitä matkaa lähtöpaikalle Kampukselle. Kuljetukset ovat puolen tunnin välein ja joukkueet tulevat saamaan aikataulustaan tarkemman tiedon perjantaina joukkueenjohtajien palaverissa.

Maalialueelta joukkue sirtyy takaisin Kampukselle, josta kuljetus jälleen linja-autolla takaisin hotellille tai torialueelle.

Kuljetusta voivat käyttää kaikki kisapassin lunastaneet henkilöt vapaasti.

 

Puku- ja joukkueenhuolto

Kilpailijat saapuvat lähtöpaikalle omissa vaatteissa. Lähtöpaikalla on järjestettynä pukuhuoneet naisille ja miehille, sekä vartiointi (narikka) henkilökohtaisille tavaroille. Kilpailun jälkeen puvut voidaan huuhdella ja pestä lähtöalueella ja ne voidaan jättää illaksi ja yöksi kuivumaan sitä varten järjestettyyn tilaan. Puvut säilytetään lukitussa tilassa.

 

PUKUJA EI SAA VIEDÄ HOTELLILLE ENNEN HUOLTOA JA KUIVATUSTA!

 

Kilpailujen ajankohdasta johtuen on joukkueille järjestetty juomapiste jokaiselle rastille. Tarjolla on vettä, kivennäisvettä ja sokerillista mehua.

 

Ruokailut

Kisapassin lunastaneet syövät aamupalan hotellilla lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina kilpailijoille on järjestetty lounas lähtöalueella Kampuksella. Kisapassin lunastaneille lounas on ilmainen. Lounas järjestetään siten, että joukkue voi käydä rauhassa syömässä joko hyvissä ajoin ennen suoritustaan tai heti sen jälkeen.

 

Vapaa-aika / muu ohjelma

Joukkueet voivat vapaasti liikkua ennen kisasuoritustaan Meripäivien tapatuma-alueella ja oman suorituksen jälkeen koko kaupungin alueella.

Meripäivien ohjelma keskittyy Rantatorille, jossa ohjelmassa on erilaisia esityksiä, alusvierailuja, ruokakojuja, merimieshenkeä. Tapahtuma kerää torille ja sen ympäristöön vuosittain noin 10.000 henkeä.

Kaikkiin Raahen museoihin on Meripäivien aikana vapaa pääsy ja esimerkiksi Merimuseo torin reunalla on näkemisen arvoinen.

Lisätietoja Raahesta ja muista tapahtumista www.visitraahe.fi

 

Alustava aikataulu

(Aikataulu tarkentuu myöhemmin ja siitä ilmoitetaan näillä sivuilla)

Perjantai 13.7.2018

15:00 Kisatoimisto aukeaa Hotelli Raahenhovissa, ilmoittautuminen alkaa.

19:00 Kisatoimisto sulkeutuu

19:30 Joukkueenjohtajien palaveri Hotelli Raahen Hovi

20:00 Kisojen avajaistilaisuus Hotelli Raahen Hovi

 

Lauantai 14.7.2018

06:30 Aamupala alkaa hotellilla

07:30 Ensimmäinen joukkue radalle

10:00 Kutsuvierastilaisuus Hotelli Raahen Hovi

10:00 Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät käynnistyvät Rantatorilla

16:30 Viimeinen joukkue maaliin, rastien arvioinnit julkaistaan, protestiaika alkaa

18:00 Tulosten julkaisu, palkintojenjako, iltajuhla Kampuksella

23:30 Iltajuhla päättyy

23:30 Kilpailujen viralliset jatkot Club Flirt

 

Tekninen toteutus: W3 Group