Seuran tiedotteet

Tilaa syöte syöte Seuran tiedotteet
Me tulemme apuun!
Syötteen kokonainen osoite. 46 min 41 s sitten

Meripelastustaitokilpailut Raahessa 13.-15.7. – Ilmoittautuminen käynnissä!

Ma, 02/26/2018 - 11:48
Tervetuloa osallistumaan Suomen Meripelastusseuran 33. valtakunnallisiin meripelastustaitokilpailuihin Raaheen 13.-15.7. Ilmoittautuminen on nyt alkanut ja päättyy 31.5.

Kilpailuihin kutsutaan kaikki Meripelastusseuran jäsenyhdistykset, meri- ja järvipelastustyötä tekevät viranomaiset sekä muut aiheesta kiinnostuneet yhteisöt. Kilpailuissa on aikuisten sarjan lisäksi nuorisosarja.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Raahen Meripelastusyhdistys yhdessä Meripelastusseuran kanssa. Kilpailuissa juhlistetaan myös Raahen yhdistyksen 50-vuotista historiaa, ja ne pidetään samaan aikaan Raahessa järjestettävien Meripäivien kanssa.

Kilpailujen tehtävärastien aiheina ovat tuttuun tapaan ensiapu, merenkulku, vedenvarasta nosto, viestiliikenne, merimiestaito ja ajankohtainen meripelastustehtävä. Kilpailujoukkue koostuu joukkueen johtajasta ja kahdesta jäsenestä. Joukkueen kustannuksista vastaa lähettävä organisaatio.

Huomaattehan kilpailujen poikkeuksellisen ajankohdan heinäkuun puolivälissä, ja että ilmoittautua tulee jo 31.5. mennessä!

Kaikki tarvittava tieto kilpailuista, majoituksista, muusta ohjelmasta ja ilmoittautumisesta löytyy kisasivustolta: www.raahenmeripelastus.fi/mptk2018

Ilmoittautuminen 31.5. mennessä tällä lomakkeella.

Tervetuloa kisaamaan ja viihtymään merelliseen Raaheen!

Kuva vuoden 2017 Meripäiviltä (Petri Alminoja).

Satoja hätäraketteja Espoon taivaalla sunnuntaina

Ke, 02/21/2018 - 13:53
Espoon Meripelastajat ja Helsingin Meripelastusyhdistys järjestävät hätämerkinantoharjoituksen Espoon Haukilahdessa, Mellstenin rannassa sunnuntaina 25.2. klo 9-18. Tapahtumaan osallistuu noin 200 veneilijää, jotka harjoittelevat hätärakettien ampumista sekä käsisoihtujen ja oranssien merkkisavujen käyttöä. Harjoituksessa ammutaan useita satoja hätäraketteja.

Hätämerkkien käytön harjoittelua suositellaan kaikille veneilijöille, jotta hätätilanteessa osaa toimia oikein eikä aiheuta vaaraa itselleen tai muille. Hätämerkinantovälineiden tulisi olla tuttuja koko veneen miehistölle ja kaikkien tulisi tietää, missä niitä säilytetään, jotta tosipaikan tullen ei mene sormi suuhun.

Hätäraketteja ei saa ampua muutoin kuin hädässä tai nyt järjestettävän tapahtuman kaltaisissa virallisissa tilaisuuksissa. Jokainen ilmaan ammuttu ja havaittu hätäraketti aloittaa viranomaistoimenpiteet.

Edellisen kerran vastaava tapahtuma järjestettiin Espoossa kaksi vuotta sitten. Silloin aurinkoinen ulkoilusää toi Haukilahteen paljon ulkoilijoita ja hätäraketit näkyivät kauas kirkkaan sinisellä taivaalla, jonka vuoksi hätäkeskukseen soitettiin useita satoja kertoja hätärakettihavainnoista.

– On tietenkin hyvä, että ihmiset reagoivat näkemiinsä hätämerkkeihin soittamalla hätäkeskukseen tai meripelastuskeskukseen. Toivomme kuitenkin, että tänä vuonna olemme onnistuneet tiedottamaan tapahtumasta laajemmin, jotta hätäkeskus ei työllistyisi järjestämämme harjoituksen vuoksi, kommentoi harjoituksen tiedottaja Anni Muukkonen. – Viranomaiset maalla ja merellä ovat tietoisia tapahtuman järjestämisestä ja osaavat kyllä tarvittaessa kertoa soittajille kyseessä olevan harjoitus.

Hädässä hätäraketit tulisi ampua 3-5 minuutin välein toisistaan, joten jos sunnuntaina klo 9-18 näkee Etelä-Espoon taivaalla useita peräkkäisiä hätäraketteja, ovat ne todennäköisesti peräisin hätämerkinantoharjoituksesta.

Minustako meripelastaja? – Tule mukaan!

Ke, 02/21/2018 - 12:34

1500 vapaaehtoista ympäri maata mahdollistavat Meripelastusseuran toiminnan niin sisävesillä kuin merialueillakin. Mukaan kaivataan monenlaisia osaajia, ja oman alueen paikallisyhdistykseen kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä.

Isoveljen kannustamana ja innostamana Juho Hannus laittoi hakemuksen meripelastajaksi vetämään alkuvuodesta 2017. Hannuksella ei ollut aiempaa kokemusta pelastustoiminnasta, mutta se ei miestä pidätellyt – kevään aikana Hannus eteni haastatteluiden ja koulutusten läpi tulokkaasta harjoittelijaksi.

Isoveli Klaus ja Juho.

Vuotta myöhemmin haave hälytysmiehistöön pääsemisestä on hetki hetkeltä lähempänä.

– Toivottavasti saan kansimiehen nimityksen alkukesästä. Sitten pääsen auttamaan aluksen minimimiehityksen täyttämisessä, kantamaan oman korteni kekoon, Hannus pohtii.

Tiivis porukka, tiivis sitoutuminen

– Auttaminen onkin yksi suurimmista meripelastajien työn motivoijista, kertoo Meripelastusseuran koulutuspäällikkö Jaakko Heikkilä. Toinen pelastajia innostava asia on oppiminen, joka ei pääty vuosikymmentenkään kokemuksen jälkeen.

Vapaaehtoisessa meripelastustyössä pääsee Heikkilän mukaan alkuun helposti: kaikki meripelastajat koulutetaan alusta loppuun yhdessä.

Tulokaskoulutuksessa kiinnitetään huomiota omaan turvallisuuteen ja pelastautumiseen, vedessä toimimiseen sekä oman aluksen palo- ja vauriontorjuntaan. Tämän jälkeen tuleva meripelastaja pääsee osaksi miehistöä harjoittelijana.

– Vaikka olisi ruotsinlaivan päällikkö, niin alusta aloitetaan niin kuin muutkin, nauraa Heikkilä.

Aiemmasta osaamisesta on toki hyötyä, mutta tärkeämpää on sitoutuminen harrastukseen: meripelastajaksi haluavalta täytyy löytyä aikaa ja halua tehdä töitä oman yhdistyksen eteen.

Eri-ikäisistä ja eri ammattien edustajista hitsautuu yhteen tiivis porukka, joka puhaltaa yhteen hiileen.

– Kyllä meripelastajista sellainen oma perheensä tulee. Pidemmän päälle tärkeä syy jatkaa harrastusta on juuri se porukka, Heikkilä pohtii.

Erilaisia osaajia tarvitaan aina

Meripelastusseuran toiminnasta kiinnostuneiden kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä omaan paikallisyhdistykseen, sillä uusia vapaaehtoisia kaivataan Heikkilän mukaan jatkuvasti paikkakunnan kokoon katsomatta.

Meripelastusseuran toimintaan voi osallistua monella tavalla: teknisestä taustasta tai vaikka markkinoinnin osaamisesta voi olla suuri apu, paikallisyhdistyksen tarpeista riippuen.

Vuoden verran vapaaehtoisena toimineen Juho Hannuksen yhdistyksestä löytyy ensihoitajia, muusikkoa ja lakimiestä. Arkisin tehdassuunnittelijana työskentelevälle Hannukselle vesillä liikkuminen ja käsillä tekeminen tuovat hyvää vastapainoa näyttöpäätetyöhön.

– Koneet ovat aina olleet lähellä sydäntä, joten lähdin mukaan paikallisyhdistyksemme huoltotoimikuntaan. Alusten telakointihuollon yhteydessä pääsin purkamaan ja kasaamaan jetin, eli juuri sitä mistä tykkään, Hannus kertoo tyytyväisenä.

Lue lisää Meripelastajan arjesta ja tule mukaan!

Vapaaehtoiset meripelastajat venemessuilla – tule sinäkin!

To, 02/08/2018 - 11:55
Helsingin venemessut aukeavat perjantaina! Vapaaehtoisten meripelastajien osastolla 7a100 pääset mm. testaamaan pelastuslauttaa ja selvittämään leikkimielisellä testillä, olisiko sinusta meripelastajaksi. Voit myös helposti hankkia Trossi-jäsenpalvelun tulevan veneilykauden turvaksi.

Meripelastusseuran osasto sijaitsee tuttuun tapaan Messukeskuksen hallissa 7. Esittelijöinämme toimivat vapaaehtoiset meripelastajat kertovat mielellään toiminnastamme, meripelastusharrastuksesta sekä Trossi-jäsenpalvelusta, joka kuuluu jokaisen fiksun veneilijän turvallisuusvarusteisiin. Osastolla voit saman tien liittyä jäseneksi ja ottaa Trossi-palvelun.

Osastolla on näytteillä ja yleisön testattavana Viking Life-Saving Equipment Oy:n kuuden hengen pelastuslautta sekä Motonet Oy:n pelastusliivejä. Lauantaisin ja sunnuntaisin voit kuvauttaa itsesi meripelastajan kanssa. Instant-kameran kuvan saat heti mukaasi. Tekemällä leikkimielisen kyselyn olet mukana arvonnassa, jossa palkintona on Päivä meripelastajana kahdelle hengelle. Voittajien kanssa sovitaan henkilökohtaisesti päivän toteuttamisesta kesällä 2018.

Vapaaehtoista meripelastustoimintaa voit tukea ostamalla kannatustuotteitamme; Meripelastuskoira Köpin ja pienoispelastusrenkaan.

Venemessut ovat avoinna:

Pe 9.2. klo 11–19
La 10.–Su 11.2. klo 10–18
Ma 12.–Pe 16.2. klo 11–19
La 17.–Su 18.2. klo 10–18.

Tervetuloa Pohjois-Euroopan suurimpaan veneilytapahtumaan osastolle 7a100!

#venemessut #venemessut2018 #meripelastus #trossi

Meripelastusseura hakee markkinointipäällikköä

Pe, 01/26/2018 - 13:29
Meripelastusseura hakee Seuran markkinointia ja varainhankintaa kehittämään sekä sitä toteuttamaan soveltuvan koulutuksen omaavaa kokenutta ja tuloksellista markkinointipäällikköä.

Suomen Meripelastusseura ry (SMPS) on 1897 perustettu valtakunnallinen vapaaehtoisten meri- ja järvipelastusyhdistysten keskusjärjestö. Pelastamme ja avustamme merihätään joutuneita ihmisiä merialueilla ja sisävesillä. Pelastusvenemiehistöt 62 pelastusasemalla toimivat vapaaehtoispohjalta operoiden 135 pelastusvenettämme. Jotta voimme jatkossakin turvata vapaaehtoisillemme turvalliset ja ajanmukaiset pelastusveneet, varusteet ja koulutuksen, tulee SMPS:n tunnettuutta ja omaa varainhankintaa lisätä merkittävästi. Tämän vuoksi haemme markkinointia ja varainhankintaa kehittämään, sekä sitä toteuttamaan soveltuvan koulutuksen omaavaa kokenutta ja tuloksellista

markkinointipäällikköä.

Markkinointipäällikön tehtävänä on johtaa SMPS:n markkinoinnin strategista suunnittelua ja toteutusta. Hän osallistuu aktiivisesti eri kampanjoiden, tapahtumien ja varainhankintaprojektien toteuttamiseen. Työssään hänellä on apuna SMPS:n muu henkilökunta sekä eri toimikunnat. Haettavalla henkilöllä on vahva ymmärrys tämän päivän markkinoinnista, uusista markkinointi- ja myyntikanavista, tuoreimmista tavoista vaikuttaa ja somessa hän on kuin kotonaan. Työ sisältää ajoittain myös ilta- ja viikonlopputöitä, sekä matkustamista.

Työsuhteen alussa on 6 kk:n mittainen koeaika, jonka jälkeen työsuhde muuttuu toistaiseksi voimassa olevaksi. Palkkaus voi olla joko kiinteä kk-palkka tai osaksi myös tulokseen sidottu tulospalkkaus. Hakemukset ansioluettelon ja palkkatoiveen kera tulee lähettää sähköpostilla SMPS:n toimitusjohtaja Jari Piiraiselle osoitteeseen jari.piirainen@meripelastus.fi 15.2.2018 klo 16 mennessä. Voit liittää halutessasi mukaan myös max. 2 minuutin mittaisen videon itsestäsi ja ajatuksistasi.

Lisätietoja tarvittaessa: Jari Piirainen, p. 040-5862006 tai em. sähköpostiosoitteesta sekä www.meripelastus.fi.

Vapaaehtoiset meripelastajat auttoivat taas tuhansia

Pe, 01/26/2018 - 11:53
Meripelastusseuran vapaaehtoiset auttoivat vesillämme viime vuonna yhteensä 3021 ihmistä. Kaikkiaan vapaaehtoismiehistöt suorittivat 1474 eriasteista pelastus- ja avunantotehtävää.

Kiireelliseen pelastustehtävään lähdettiin 116 kertaa ja näissä tehtävissä 27 ihmistä pelastettiin todennäköiseltä menehtymiseltä. Etsintöjä sekä sairaankuljetus- ja ensivastetehtäviä suoritettiin yhteensä 153. Loput olivat vaativuudeltaan eriasteisista avunanto- ja vahingontorjuntatehtäviä. Trossi-jäsenpalvelutehtäviä kertyi 326. Lisäksi meripelastusyhdistykset hoitivat yhteensä lähes 500 turvavene-, valistus- ja esittelytehtävää erilaisissa tapahtumissa ympäri maata.

Avun tarpeessa vesillä on useimmiten alle 15-metrinen moottorivoimalla kulkeva huvivene. Näin myös viime vuonna. Useimmissa tapauksissa veneilijä joutui pulaan teknisen vian tai aluksen huollon laiminlyönnin vuoksi (722 tapahtumaa). 215 tapauksessa syynä oli merimiestaidollinen virhe.

Meripelastusseuran vilkkain toiminta-alue oli Suomenlahti, missä suoritettiin viime vuonna lähes kolmannes (30 %) koko maan tehtävistä. Päijänteen ja Kokemäenjoen vesistön pelastusalukset hoitivat 26 % tehtävistä. Vuoksen vesistön alueella tehtäviä kertyi 18 % ja Saaristomerellä 16 % kokonaismäärästä. Pohjanlahden ja Pohjois-Suomen alueiden yhteenlaskettu osuus oli 10 %. Yksittäisistä paikallisyhdistyksistä eniten suoritteita oli Helsingin Meripelastusyhdistyksellä (126 kpl).

Meripelastusseuran yksiköt hoitavat noin neljänneksen kaikista rannikkomme meripelastustehtävistä, ja sisävesillä osuus on vielä suurempi. Pelastusalusten ympärivuorokautinen päivystys avovesikaudella ylläpidetään kokonaan palkatta tehtävällä vapaaehtoistyöllä. Päivystyskausi 2018 alkaa asteittain huhti-toukokuun vaihteessa.

Trossi-palvelunumero auttaa!

Veneilijöiden kiireettömien avunpyyntöjen välittämiseen perustettu Meripelastusseuran Trossi-palvelunumero toimi viime kaudella jo toista vuotta. Noin neljännes kaikista vapaaehtoisille meripelastajille tulleista avunpyynnöistä tuli Trossi-numeron kautta. Avustuspuheluita tuli yhteensä 851, ja ne koskivat 606 eri tehtävää. Ylivoimaisesti vilkkain kuukausi oli jälleen heinäkuu, jolloin palveluun tuli 218 puhelua, mikä tarkoittaa noin 7 puhelua päivässä.

Meripelastusseura toivoo, että tulevalla kaudella yhä useampi veneilijä käyttäisi Trossi-palvelunumeroa kiireetöntä apua vaativissa tilanteissa. Vaaratilanteissa vesillä tulee edelleen aina soittaa merialueella meripelastuskeskuksen hälytysnumeroon 0294 1000 ja sisävesillä hätänumeroon 112.

Kiitos ja hyvää joulunaikaa!

To, 12/21/2017 - 15:03

Meripelastusseura kiittää kaikkia vapaaehtoisiaan, tukijoitaan ja yhteistyökumppaneitaan kuluneesta vuodesta, ja toivottaa hyvää joulunaikaa ja turvallista veneilyvuotta 2018!

Seuran toimisto on kiinni 22.12.-7.1. Palvelemme jälleen 8.1. lähtien. Kiireellisissä asioissa voi ottaa yhteyttä toimitusjohtaja Jari Piiraiseen, puh. 040 586 2006.

Jokainen lahjoitus on tärkeä

Pe, 12/15/2017 - 09:58

Erilaiset lahjoitukset ovat mahdollistaneet vapaaehtoisen meri- ja järvipelastuksen Suomessa jo 120 vuoden ajan. Lahjoitukset ovat ratkaisevassa roolissa Meripelastusseuran toiminnassa myös tulevina vuosina.

Tänä vuonna 120 vuotta täyttävä Meripelastusseura ei olisi nykyisenlainen ilman erilaisten yhteisöjen, säätiöiden, yritysten ja yksityisten henkilöiden lahjoituksia. Järjestön kaikista tuloista lahjoitusten osuus on miltei viidennes.

– Lahjoitukset ovat elintärkeitä toimivan meri- ja järvipelastuksen ylläpitämiseksi. Rahallisten lahjoitusten lisäksi toimintaamme tuetaan esimerkiksi tarjoamalla käyttöömme toimitiloja, laitteita ja veneitä, kertoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jari Piirainen.

Toistaiseksi Meripelastusseura on saanut hyvin avustuksia esimerkiksi Veikkauksen varoista, mutta tuet ovat pienenemään päin. Jotta järjestö pystyy turvaamaan toimintansa ja hankkimaan tarvittavaa välineistöä vapaaehtoismiehistöille, on oman varainhankinnan kasvattaminen jatkossa entistä tärkeämpää.

– Jo nyt joudumme valitettavasti priorisoimaan ja siirtämään hankintoja tulevaan, koska varoja ei ole riittävästi, Piirainen kertoo.

Polttoaineesta pelastusveneisiin

Lahjoitusten avulla Meripelastusseura pystyy konkreettisesti ylläpitämään toimintaansa: lahjoituksilla on hankittu esimerkiksi uusi pelastusvene ja katettu koulutuskeskuksen rakennuskustannuksia.

– Vuosittain ylivoimaisesti suurin menoerämme on polttoaine. Kymmenen euron lahjoituksella saamme kymmenen litraa polttoainetta pelastusveneidemme käyttöön, Piirainen havainnollistaa.

Sadalla eurolla Meripelastusseura pystyy hankkimaan pelastusveneen miehistön jäsenelle ammattilaisten pelastusliivit, tuhannella eurolla seura taas saa uuden pelastuspuvun.

– 10 000 euroa kattaa kahden tai kolmen veneen vuosihuollot tai on merkittävänä osarahoituksena pelastusveneiden hankintaa ajatellen.

Kiitos kuuluu lahjoittajille

Tapoja lahjoittamiseen on monia. Yksi simppeli vaihtoehto Meripelastusseuran tukemiselle näin joulun alla on ostaa veneilijälle lahjaksi Trossi.

Myös testamenttilahjoittaminen nostaa pikkuhiljaa suosiotaan uudenlaisena, yleishyödyllisille yhteisöille merkittävänä varainkeruun muotona. Lisäksi Meripelastusseura saa vuosittain muutamia yksityisten henkilöiden merkkipäivälahjoituksia.

– Jos ylipäätään harkitsee lahjoittamista, kannattaa olla minuun yhteydessä. Kerron mielelläni lahjoittajille, mitä milläkin summalla saa ja miten varmistetaan, että varat menevät lahjoittajan toivomaan tarkoitukseen.

Lopuksi Piirainen haluaa lähettää terveisiä kaikille Meripelastusseuraa jo tähän asti tukeneille:

– Iso kiitos ja kumarrus! Lahjoittajat ovat nähneet tarpeellisena tukea vapaaehtoista pelastustoimintaa, oli summa tai tapa mikä tahansa. Jokainen lahjoitus on yhtä tärkeä, ja pienistä puroista ne suuretkin joet syntyvät, Piirainen hymyilee.

Suomen Meripelastusseura kiittää kaikkia järjestön toimintaa vuosien varrella tukeneita ja toivottaa rauhallista joulua!

Lue lisää Trossi lahjaksi -kampanjasta

Osta Trossi lahjaksi!

To, 12/14/2017 - 10:46

Mikä on paras joululahja veneilijälle? Tietysti Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelu, jonka voi hankkia myös lahjaksi!

Mene osoitteeseen www.meripelastus.fi/fi/trossi/trossi-lahjaksi, täytä lomake ja maksa Trossi-maksu 75 € verkkopankissa. Saat sähköpostiisi pdf-muotoisen lahjakortin, jonka voit joko tulostaa tai toimittaa sähköisesti lahjan saajalle. Halutessasi lähetämme lahjakortin puolestasi sähköpostitse.

Trossi on jäsenpalvelu, ja se edellyttää Meripelastusseuran paikallisyhdistyksen jäsenyyttä. Koska toista henkilöä ei voi liittää jäseneksi, tulee lahjan saajan itse vahvistaa liittymisensä. Voit myös hankkia Trossin lahjaksi jo jäsenenä olevalle henkilölle. Lahjakortissa on selkeät toimintaohjeet Trossin aktivoimiseksi.

Mikäli lahjan saaja ei lunasta antamaasi Trossia, siirtyy maksu lahjoitukseksi vapaaehtoisen meripelastustoiminnan hyväksi. Lahjakortti on voimassa vuoden ostopäivästä.

Ihmiset pelastetaan vesillä aina korvauksetta. Trossi-jäsenpalvelu takaa myös veneelle maksuttoman avun. Lisäksi Trossi-maksuilla ylläpidetään maamme vapaaehtoista meripelastustoimintaa.

Lue lisää Trossi-jäsenpalvelusta www.trossi.fi.

Meripelastustaitokilpailut Raahessa 13.-15.7.2018

To, 12/14/2017 - 10:41

Vuosi 2017 lähenee loppuaan ja ensi vuoden kisakaupungissa Raahessa on jo aloitettu kesän 2018 meripelastustaitokilpailujen suunnittelu. Kilpailut pidetään 13.-15. heinäkuuta.

Viikonloppu valikoitui kisojen ajankohdaksi, koska samaan aikaan kaupungissa järjestetään tuhansia ihmisiä houkuttelevat Raahen Meripäivät. Vuoden vaihteen jälkeen julkaistaan lisää tietoa kilpailuista yhdistyksen kotisivuilla www.raahenmeripelastus.fi/mptk2018.

Jari Piirainen: Jokainen lahjoitus on tärkeä

Ke, 12/13/2017 - 00:00
Erilaiset lahjoitukset ovat mahdollistaneet vapaaehtoisen meri- ja järvipelastuksen Suomessa jo 120 vuoden ajan. Lahjoitukset ovat ratkaisevassa roolissa Meripelastusseuran toiminnassa myös tulevina vuosina.

Trossi-maksu ensi vuonna 80 euroa

Ti, 12/12/2017 - 00:00
Meripelastusseuran valtuusto hyväksyi syyskokouksessaan 26.11. vuoden 2018 toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä jäsenmaksut. Erityisesti kaluston ja varusteiden kustannusten nousun sekä julkisten veikkausvaroista maksettavien STEA-tukien vähenemisen takia valtuusto päätti korottaa Trossi-maksua.

Vapaaehtoisten meripelastajien päivystyskausi päättyy

Su, 12/10/2017 - 11:48

Vapaaehtoisille meripelastajille kertyi avovesikaudella toukokuun alusta marraskuun puoliväliin yhteensä lähes 1500 hälytystehtävää, joissa apua sai yli 3000 ihmistä ja 1200 alusta. Viime vuoteen verrattuna päättyvä kausi on tehtävämäärältään ollut jonkin verran hiljaisempi. Kokonaisuudessaan vuoden 2017 tarkistetut tehtävätilastot julkaistaan tammikuun alkupuolella.

Talvikaudella vapaaehtoiset meripelastajat huoltavat aluksia ja varusteita, hankkivat teoriakoulutusta, pitävät yhdistysten kokouksia sekä suunnittelevat tulevan kauden toimintaa, mutta ennen kaikkea lataavat omia akkujaan.

Meripelastusseuran pelastusalusten ympärivuorokautinen päivystys avovesikaudella ylläpidetään kokonaan vapaaehtoisvoimin. Vuoden 2018 toimintakausi alkaa huhti-toukokuun vaihteessa.

Vaaratilanteessa vesillä saa ympäri vuoden apua merialueella meripelastuksen hälytysnumerosta 0294 1000 ja sisävesillä hätänumerosta 112.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Ke, 12/06/2017 - 00:00

Vapaaehtoisten päivä

Ti, 12/05/2017 - 00:00
Tänään vietetään kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää. Kaikki Meripelastusseuran pelastusalusten miehistöissä ja jäsenyhdistyksissä muissa tehtävissä toimivat tekevät palkatonta vapaaehtoistyötä. Meripelastusseura kiittää lämpimästi kaikkia vapaaehtoisiaan!

Koulutuspäivät 2018 – ilmoittautuminen alkanut

Ma, 12/04/2017 - 00:00
Suomen Meripelastusseuran 53. koulutuspäivät pidetään Tukholman risteilyllä, Silja Symphonyllä 23.-25.3.2018. Koulutuspäivien koko ohjelman kattava teema on turvallisuus, joka näkyy sekä vierailevien asiantuntijoiden puheenvuoroissa että toimialojen foorumeissa.

Osta Trossi lahjaksi!

Pe, 12/01/2017 - 00:00
Mikä on paras joululahja veneilijälle? Tietysti Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelu, jonka voi hankkia myös lahjaksi!

Meripelastusseuran uusi hallitus

Ke, 11/29/2017 - 11:53

Meripelastusseuran valtuuston syyskokous valitsi 26.11. Seuran hallitukseen kaudelle 2018-2020 uudeksi jäseneksi Hartwall Arenan toimitusjohtaja, MBA Kimmo Kivisillan. Erovuorossa olleista vanhoista jäsenistä jatkavat Pertti Helaniemi ja Vesa Rauhala. Lisäksi valtuusto valitsi hallituksen varapuheenjohtajaksi kolmevuotiskaudelle Pertti Helaniemen.

SMPS hallitus 2018:

Pekka Mölsä, puheenjohtaja

Pertti Helaniemi, varapuheenjohtaja

Petri Haapasalo

Markku Hentilä

Kimmo Kivisilta

Vesa Rauhala

Valtteri Simola

Tiina Tuurnala

Ulla von Weissenberg.

Meripelastusseuran 120-vuotisjuhlakonsertti 4.11.

Ke, 11/29/2017 - 10:54

Meripelastusseuran 120-vuotisjuhlaa vietettiin Helsingin Kulttuuritalolla 4.11. juhlakonsertin merkeissä.

Merihenkisen konsertin orkestereita olivat Riku Niemi Orchestra ja Edu Kettusen kvartetti. Solisteina esiintyivät Mikael Konttinen ja Soul Sisters.

Katso konsertista taltioitu video!

Tekninen toteutus: W3 Group